Vloerverwarming

HomeVloerverwarming

Vloerverwarming

Voordelen & vloerverwarming

  • De gemiddelde temperatuur in de woning of een gebouw komt op een aangenamere temperatuur dan met radiatoren. Dat komt omdat de warmte laag blijft. Gevoelsmatig is vloerverwarming veel comfortabeler.
  • Bovendien levert het u een energiebesparing op van 10 tot 20%
  • Vloerverwarming heeft vanzelfsprekend tevens het voordeel dat het koude-voeten-probleem is opgelost.
  • Vloerverwarming kan makkelijk gecombineerd worden met andere systemen zoals zonnepanelen of warmtepompen.

Vloerverwarming is beter voor de gezondheid

Bij vloerverwarming wordt de vloer verwarmd. Het gevolg hiervan is dat het menselijk lichaam minder warmte uitstraalt naar de omgeving.  De lucht is minder droog en bevat minder stof en meer negatieve ionen, dit is bevorderlijk voor de gezondheid van mens, dier en plant.

Waarom vloerverwarming kiezen?

Bij renovatieprojecten en nieuwbouw wordt meer en meer gekozen voor vloerverwarming. Uiteraard heeft het een esthetische voordeel doordat je geen radiatoren moet plaatsen, maar het is vaak ook een energie bewuste keuze om tegemoet te komen aan de steeds strenger wordende energienormen.

Vloerverwarming, al dan niet in combinatie met een warmtepompsysteem, zal het E-peil van de woning sterk doen dalen. M.a.w. de woning zal stijgen in waarde en ook je energiefactuur zal dalen. Win win dus.

Bij renovatiewerken kan het zijn dat er iets meer werk aan te pas komt. De leidingen moeten onder de vloer liggen en bij oudere gebouwen of woningen is dit meestal niet het geval. We gaan dan sleuven in de ondervloer slijpen zodat we dan wel de leidingen kunnen leggen.

Wilt u gratis advies van ons?

Overweegt u vloerverwarming te plaatsen, maar u bent er nog niet helemaal uit? Al dan niet in combinatie met een warmtepomp? Wilt u een idee krijgen van kostenplaatje?

Maak met ons vrijblijvend een afspraak. Wij brengen uw situatie, wensen en budget in kaart en adviseren u vrijblijvend over alle mogelijkheden. Wij zoeken altijd naar de juiste balans tussen kosten en rendement. 

Wij zijn actief regio Antwerpen, Mechelen, Lier, Itegem, Geel, Herentals, Herenthout, Keerbergen, Westerlo, Aarschot, Diest, Leuven, Tessenderlo, …

Vraag hier vrijblijvend uw offerte of afspraak aan.

Vragen?